برخی از کلاهبرداری ها آنچنان خوب طراحی شده اند که اغفال نشدن به وسیله آنها، خود نوعی حماقت است .

 

اگر قصد شکایت از شخصی یا اقدامی را داشته باشیم چه اقداماتی باید صورت گیرد؟

وکیل خوب کیفری بیان می دارد ، اگر قصد طرح شکایتی را دارید می توانید یکی از اقدامات زیر را جهت ثبت شکایت خویش انجام دهید:

1- روش اول : نگارش متن شکایت + ثبت شکایت از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی + ارسال شکایت از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به دادسرای محل وقوع جرم + ارسال پیامک از دادسرا به شاکی جهت پیگیری شکایت + ارجاع به کلانتری جهت انجام تحقیقات اولیه

2- روش دوم : نگارش شکایت + ثبت شکایت در دادسرای محل وقوع جرم +ارجاع به کلانتری جهت انجام تحقیقات اولیه

بعداز ارجاع شکایت از دادسرا به کلانتری چه اقداماتی صورت می گیرد؟

1-ماموران کلانتری از شاکی (افسر تحقیق ) مطابق دستوراتی که توسط دادسرا خواسته  شده ، تحقیقات را انجام می دهند، نظیر: ثبت اظهارات شاکی ، دریافت مدارک شاکی ، تحقیق از شهود ، تحقیقات محلی ، عندالزوم دعوت از مشتکی عنه جهت پاسخ به شکایت شاکی و….

2- کلانتری مربوطه تحقیقات که توسط دادسرا خواسته شده بود را انجام می دهد و متعاقباً پرونده را به دادسرا ارجاع می دهد .

 

بعد از ارجاع پرونده از کلانتری به دادسرا ، دادسرا چه اقداماتی انجام می دهد ؟

وکیل متخصص دعاوی کیفری پاسخ می دهد : پرونده به واحد ارجاع دادسرا ارسال می شود + قاضی ارجاع مستقر در دادسرا  پرونده را با توجه به اهمیت و عنوان مجرمانه به یکی از شعب بازپرسی یا دادیاری ارجاع می دهد + مطالعه پرونده توسط بازپرس یا دادیار + دعوت از شاکی جهت ادای توضیحات + اگر مقام رسیدگی کننده اظهارات شاکی را مورد پذیرش قرار دهد از مشتکی عنه (متهم ) دعوت می نماید برای ادای توضیحات حاضر شود اما گر توضیحات شاکی و مدارک ارائه شده مورد پذیرش قرار نگیرد برای مشتکی عنه(متهم) قرار منع تعیب صاردمی شود + اما اگر مقام رسیدگی کننده اظهارت شاکی را بپذیرد از مشتکی عنه دعوت به حضور در شعبه را جهت ادای توضیحات می نماید.

نتیجه : اگر مقام رسیدگی کننده بعد از شنیدن اظهارات مشتکی عنه وقوع جرم را احراز ننماید قرار منع تعقیب صادر می نماید اما اگر وقوع جرم را احراز نماید اقدام به صدور کیفرخواست می نماید و با اخذ وثیقه از مشتکی عنه (متهم) یا بازداشت مشتکی عنه پرونده را به دادگاه کیفری 2 جهت صدور حکم قضایی ارسال می نماید .

نکته: بعضی جرائم کم اهمیت یا مربوط به اطفال و.. بطور مستقیم در دادگاه رسیدگی می شود و مرحله مقدماتی (دادسرا) در خصوص این جرایم وجود ندارد.

 

اگر بازپرس یا دادیار قرار منع تعقیب صادر نمود شاکی چه اقداماتی می تواند انجام دهد؟

1- اعتراض به قرار منع تعیب ظرف 10روز از زمان ابلاغ رای به شاکی

2- عدم اعتراض و متعاقباً مختومه شدن پرونده

نکته 1: قابل ذکر است بعداز ارسال پرونده به دادگاه کیفری 2 ، اگر قاضی رسیدگی کننده قرار منع تعقیب را تایید نماید ، پرونده مختومه می شود و قابلیت اعتراض ندارد.

نکته2 : اگر قاضی رسیدگی کننده قرار کیفرخواست را مطابق با واقع نداند آن را نقض نموده و پرونده را مجدد برای مقام صادر کننده کیفر خواست  (بازپرس یا دادیار) ارجاع می نماید که تحقیقات دستور داده شده از ناحیه قاضی کیفری 2 را انجام داده و بعد از اخذ آخرین دفاع پرونده را به دادگاه نز د قاضی نقض کننده کیفرخواست ارسال نماید.

نکته 3: بعد از نقض قرار توسط قاضی کیفری 2 و ارسال پرونده نزد بازپرس یا دادیار ، نامبردگان از متهم درخواست وثیقه یا کفالت نموده و یا ایشان را به بازداشتگاه هدایت می نمایند.

اگر بازپرس یا دادیار قرار کیفرخواست برای مشتکی عنه (متهم ) صادر نمود متهم  چه اقداماتی می تواند انجام دهد؟

بعد از صدور قرار کیفرخواست در دادسرا ، پرونده جهت صدور حکم به دادگاه کیفری 2 ارجاع می گردد، متهم می تواند در این مرحله از خود دفاع نماید ودر صورت پذیرش دفاعیات برای متهم ، حکم برائت صادر می گردد .

نکته : در صورتی که در این مرحله نیز اظهارات متهم مورد پذیرش قرار نگیرد ایشان می تواند بعد از صدور رای اگر رای قطعی نباشد (بعضی از جرایم کم اهمیت در این مرحله قطعی می شوند) نسبت به حکم صادره معترض شود تا پرونده به دادگاه تجدیدنظر که متشکل از 3 قاضی رسیدگی کننده می باشد ارسال شود .

 

       مزیتهای همکاری با وکیل کیفری خوب در تهران  :

  • صادق و امانت دار بودن با موکل 
  • سالها تجربه در پرونده های کیفری و مورد رضایت موکلین
  •  بررسی حرفه ای پرونده، توسط گروه وکلای تهران هدف  و ارائه بهترین راه کارهای موثر و طراحی موثر مسیر رسیدگی به پرونده های دعاوی کیفری، توسط تفکر گروهی و امکان استفاده از چند وکیل پایه یک  کیفری با تجربه بشکل همزمان بجای استفاده از یک وکیل
  • تسلط وکلای مجرب در این مرکز به کلیه قوانین مجازات مربوط به دعاوی کیفری و آرای وحدت رویه و رویه قضایی و نیز کلیه تغییرات در قوانین که بشکل روزانه از طرف قانونگذار وضع می شود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط