چگونه یک وکیل خوب انتخاب کنیم ؟

انتخاب وکیل خوب بسیار دشوار است بدین شرح تا حد ممکن موارد ظاهری مرتبط با انتخاب خوب به شرح ذیل به تفصیل تقدیم می گردد .

1- در وهله باید این مهم بررسی گردد که فرد انتخاب شده وکیل دادگستری می باشد یا خیر در این راستا شما می توانید با دریافت کد ملی از وکیل مربوطه و یا به هر طریقی که به کد ملی ایشان دسترسی پیدا خواهید نمود از وضعیت وکیل دادگستری بودن ، یا اشتغال به شغل وکالت اطلاعات حاصل نمائید .

یعد از دریافت کد ملی وکیل مربوطه ، با کلیک روی این لینک و متعاقباً وارد کردن کد ملی وکیل از وضعیت ایشان آگاهای پیدا خواهید نمود .

«https://adliran.ir/Home/GetLawyer»

 

 

مرجع صادر کننده پروانه وکلای دادگستری :

  1. کانون وکلای دادگستری (نهاد کاملا مستقل و عضو اسکودای جهانی سال تاسیس 1314)
  2. مرکز وکلا و مشاوران قوه قضائیه (نهاد زیر مجموعه قوه قضائیه سال تاسیس 1379)

کانون وکلای دادگستری : نهادی کاملا مستقل بوده و هیچ نهادی برآن تسلت نداشته و دارای اعتبار جهانی می باشد بدین جهت بسیاری از ایرانیان خارج از کشور و همچنین افرادی که به هر طریقی نیاز به گرفتن وکیل در ایران دارند وکلای کانون وکلای دادگستری را انتخاب می نمایند .

همچنین وکلای کانون وکلای دادگستری از غنای علمی قابل قبولی به جهت مسیری که طی می نمایند بر خوردار می باشند .

 

مرکز وکلای قوه قضائیه : این نهاد زیز نظر و تحت کنترل قوه قضائیه بوده و مانند کانون استقلال نداشته و عضو هیچ نهاد بین المللی نیست – این نهاد در بدو امر با هدف آموزش مشاور حقوقی تشکیل شده بوده است مع هذا متعاقباً به مشاوران حقوقی پروانه وکالت اعطا نموده و در سالهای اخیر در راستای افزایش وکیل به این نهاد اجازه برگذاری آزمون وکالت داده شده است .

 

نتجتاً : غنای علمی وکلای کانون وکلای دادگستری نسبت به مرکزوکلا (مشاوران قوه قضائیه ) بیشتر می باشد .

ارم وکلای کانون وکلای دادگستری با ارم مرکز وکلای قوه قضائیه متفاوت می باشد .

 

How to choose a good lawyer

 

 

یک وکیل خوب می بایست :

1-قوانین اصلی کشور ما را خوب مطالعه کرده و با آنها الفت کامل داشته و همین طور با آرای وحدت رویه و نظریات مشورتی اداره حقوقی قوه قضاییه آشنا باشد. .

2- ضوابط اخلاق عمومی را میداند و آماده پذیرش بایسته های اخلاق حرفه ای است

3- ادبیات حقوقی ما را – اعم از مدنی و کیفری که متأسفانه چندان غنی و وسیع هم نیست – عمدتاً مطالعه کرده است و بـا فقـه حقوقی و قضایی نیز بیگانه نیست.

4- بالاخره جزء گروه – احتمالاً اندکی – نیست که به منظور بهره برداری مالی هر چه بیشتر به وکالت روی آورده اند و بنابراین آداب وکالت از دیدگاه ،آنها روشها و ابزارها و رفتارهایی است که جلب هر چه بیشتر و سریع تر پول را تسهیل کند.

بدیهی است ما گرفتن حق الوکاله و حق المشاوره را بد و غیر اخلاقی نمیدانیم اما طرف خطاب ما کسانی هستند که «وکالت» برای آنها یک ارزش» یا حداقل شغل ارزشی» است و بدون اینکه به پول و امکانات و رفاه ناشی از آن کاملاً بی اعتنا باشند، پول برای آنان «ارزش نیست و به خودی خود موضوعیت ندارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط